top of page

Tutustu kuivakuppaukseen -> ota RockPodsit käyttöön!

Päivitetty: 30. maalisk. 2023
Mitä on kuivakuppaushoito?

Kuivakuppaushoito on vaihtoehtoisen lääketieteen muoto, jossa lasi-, silikoni- tai muovikupit asetetaan iholle tyhjiöimun luomiseksi terveyden ja paranemisen edistämiseksi. Kuppaushoito edistää pehmytkudoksen ja sidekudoksen löystymistä, arpikudoksen liikkuvuutta ja lisää imunestevirtausta ja verenkiertoa. Tämä perinteinen hoitomenetelmä on yksinkertainen ja nopea tapa lihasten rentouttamiseen.

Kenelle?

Lähes kuka tahansa voi hyötyä kuppauksesta. Rockpods, Rockpods Glide ja Rockpods Vibe -kupit ovat erittäin käyttäjäystävällisiä ja niillä voidaan hoitaa ammatti- tai kotikäytössä. Kuivakuppaushoito on tarkoitettu kaikille, jotka hakevat helppoa tapaa käsitellä urheiluvammoja, lihas- ja nivelkipuja, sidekudosta (fascia), ruoansulatusongelmia ja hengitysvaikeuksia, kuten vilustumista ja yskää.

Monet ihmiset pitävät kuppausterapiasta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Kotikäyttäjät voivat helposti käyttää kuppeja auttamaan erityisesti lihas- ja nivelkipujen lievittämisessä. Ammattiurheilijat hyötyvät kuppauksesta parantaakseen suorituskykyä ja lyhentääkseen palautumisaikoja. Olitpa huippu- urheilija, työskentelevä ammattilainen tai utelias sivullinen, sinäkin voit nauttia kuppausterapian monista eduista muutamassa minuutissa.


Kuivakuppauksen eri tapoja

Käytä suuria kuppeja levittääksesi voimakasta imua suuremmalle alueelle ja pieniä kuppeja pienemmille alueille. Rockpods tuoteperhettä voidaan helposti käyttää neljän kuppaushoitotekniikan suorittamiseen:


1. Staattinen kuppaus (Rockpods, Rockpods Glide ja Rockpods Vibe)

Staattinen kuppaushoito sisältää kupin sijoittamisen yhdelle alueelle ilman liikettä. Ennen kuin aloitat, lisää RockRubia tai mitä tahansa väliainetta, joka ei imeydy nopeasti ihoon, alueelle, jonka aiot hoitaa. Purista kuppi tyhjiöimun aikaansaamiseksi. Jätä kupit iholle 60-90 sekunniksi, alkaen 60 sekunnista ensimmäisellä hoitokerralla ja lisäämällä aikaa vähitellen. Jos kuppi ponnahtaa irti, aseta se uudelleen iholle. Voit käyttää staattista kuppaustekniikkaa useita kertoja viikossa enintään 10 päivän ajan ja pitää sitten tauon. Pidemmälle viedyssä tekniikassa suoritetaan erilaisia liikeharjoitteita kuppien ollessa iholla.


2. Flash-kuppaus (Rockpods)

Flash-kuppaus on kuppien toistuva sijoittaminen ja vapauttaminen iholle. Purista kuppia tyhjiöimun aikaansaamiseksi, aseta iholle, vapauta ja toista. Suorita Flash- kuppauskierroksia 5 minuutin ajan kehon aluetta kohden. Se sopii erinomaisesti syvään kudoksen vapautumiseen.


3. Dynaaminen (liuku-/hierontakuppaus) Rockpods Glide

Dynaaminen kuppaus tarkoittaa kuppien liukumista iholla. Levitä RockRubia tai mitä tahansa laadukasta väliainetta kuivalle iholle tai käytä märälle iholle vartalonpesuaineen tai saippuan kanssa suihkussa. Purista kuppi tyhjiöimun aikaansaamiseksi. Liu'uta kuppia siksak-, pyörivällä- tai ylös- ja alas-liikkeellä. Kohdista liu’ut kohti imusolmukkeita. Dynaaminen kuppaus on turvallista suorittaa 1-3 kertaa viikossa, yhteensä 5-20 minuuttia. Pidä tauko energiatasojen palauttamiseksi.


4. Ravista/kierrä kuppaus (Rockpods, Rockpods Glide ja Rockpods Vibe)

Ravistus-/kiertokuppaushoito on kuppien liikettä staattisessa asennossa. Ravista tai kierrä kuppeja vierekkäin. Ravistus-/kiertokuppaus on tehokas arpien pehmentämiseen, syvään kudostyöhön, triggerpisteisiin ja myofaskiaaliseen vapautumiseen.


Kuppaushoidon jälkeen

Vältä kylmää, vetoa ja kuumuutta jopa 6 tuntia kuppauksen jälkeen. Vältä höyryä, saunaa ja muita vartalohoitoja, kuten hierontaa tai muuta vartalon manipulointia seuraavien 48 tunnin ajan. Voit halutessasi kiinnittää huomiota ja seurata kehossasi tapahtuvia muutoksia, kuten unirytmiä, ruokahalua, janoa, mielialaa, energiaa, nesteiden ja kiinteiden aineiden poistumista, ruoansulatusta, kiputasoja, kestävyyttä, urheilullista palautumisaikaa ja muita havaitsemiasi muutoksia.

Vaikka olisi houkuttelevaa hypätä suihkuun heti kuppausterapiaistunnon päätyttyä, on parasta odottaa. Anna sen sijaan ihollesi aikaa, jonka se tarvitsee toipuakseen. Muutaman tunnin kuluttua olet suihkukuntoinen nopeaa suihkua varten. On myös tärkeää pysyä hyvin nesteytettynä kuppauksen jälkeen, jotta keho voi huuhdella myrkkyjä pois. Alkoholi kuivattaa kehoa, joten sitä on parasta välttää ensimmäisten 24 tunnin aikana kuppaushoidon jälkeen. Vältä myös rasittavaa liikuntaa kuppausistunnon päätyttyä. Vietä sen sijaan aikaa nauttien ansaitusta levosta ja rentoutumisesta.


Kuppaus parempaan ruoansulatusjärjestelmään

Kuppaushoito saattaa toimia tehokkaana hoitona ruoansulatuskanavan ongelmiin. Jos sinulla on ummetusta, ilmavaivaivoja, ärtyvän suolen oireyhtymä tai muita ruoansulatuskanavan terveysongelmia, kuppaushoidosta voit saada niihin apua. Halusitpa sitten parantaa ruokahaluasi, edistää suoliston säännöllisyyttä tai yksinkertaisesti edistää ruoansulatuskanavan terveyttä, kuppaushoito voi tarjota helpotusta vain tavallisen 3-5 minuutin kuppaussovelluksen jälkeen. Monet käyttäjät huomaavat säännöllisempiä suolen liikkeitä ruoansulatuskanavan kuppaushoidon jälkeen.

Monet ammattilaiset käyttävät flash-kuppausta ruoansulatuskanavan hyödyksi. Kupit levitetään vatsan alueelle, vapautetaan sitten kehosta ja levitetään sitten uudelleen. Aloita tämä flash-kuppaustekniikka vatsan keskellä, liu'uttamalla kupit suolistoalueiden yli. Tämä prosessi seuraa L-muotoista polkua vatsan poikki, jäljittelemällä jätteiden poistamista kehosta. Flash-kuppaus ruoansulatukseen voi auttaa poistamaan jätetuotteiden tukkeutumisen kehossa ja voi puhdistaa suoliston läpikulkuja.


Kuppaus parempaan urheilulliseen suorituskykyyn ja palautumiseen

Kuppaushoito voi hyödyttää suoraan urheilijoita, parantaa suorituskykyä ja lyhentää harjoituksen jälkeisiä palautumisaikoja.Oikea urheilullinen kuppaus vaatii tyypillisesti suurempia kuppeja, koska suuremmat lihakset - takareisi, pakarat jne.- vaativat tehokkaamman imun. Urheilijat, jotka yrittävät kohdistaa hoidon tiettyihin alueisiin, voivat kuitenkin sisällyttää myös pienempiä kuppeja, jotka on sijoitettu rasittuneiden lihasten lähelle tai päälle. Kuppaushoito voi hyödyttää suoraan ihon alla olevia faskiakerroksia, mikä auttaa erityisesti nopeuttamaan palautumista.

Siinä missä urheilijoiden treenin jälkeinen hierontahoito voi kestää tunteja, urheilutarkoituksiin kuppaus kestää vain 3-5 minuuttia. Vastineeksi urheilijat voivat hyötyä lisääntyneestä liikelaajuudesta sekä parantuneesta verenkierrosta ja vähentyneestä lihaskivusta.

Jokainen, joka kärsii kireistä lihaksista, jännityspäänsärystä, maitohapon kertymisestä tai lihaskouristuksista, ymmärtää lihasten rentoutumisen tärkeyden. Onneksi kuppaushoidon tiedetään auttavan vapauttamaan lihasjännitystä.

Sekä staattiset että liukukuppausmenetelmät ovat hyödyllisiä jännittyneiden lihasten rentouttamisessa. Keskitä kuppaushoito kipeiden tai kireiden lihasten yläpuolella olevaan ihoon saadaksesi helpotusta muutamassa minuutissa. Kuivakuppaus soveltuu mainiosti nopeaksi hoidoksi pitkän toimistopäivän, erityisen rasittavan harjoituksen, huonon unirytmin tai muiden stressaavien tai lihaksia jännittävien toimintojen jälkeen.


Usein kysytyt kysymykset?

UKK #1 - Onko epämukavuus normaalia?

Jotkut epämukavuudet ovat normaaleja. Kuppauskäyttäjien tulisi kuitenkin myös tuntea olonsa rentoutuneeksi istunnon aikana ja sen päättymisen jälkeen. Lopulta epämukavuutesi tulisi korvautua rentoutumisen tunteella. Jos epämukavuus jatkuu tai jos koet kipua jossain vaiheessa, lopeta käyttö ja pidä taukoa.

UKK #2 - Pitäisikö minun olla huolissani ihoni jäljestä?

Saatat huomata jälkiä iholla kuppausistunnon päätyttyä. Kuppauksen jälkeen syntyvät värimuutokset ovat usein seurausta pintaan tuodusta toksiinin kertymisestä, stagnaatiosta, aiemmasta vammasta tai lihasten tuottamasta maitohaposta.

UKK #3 - Voinko suorittaa kuppaushoitoa, jos olen raskaana?

Kuppaushoito on edelleen sallittua raskauden aikana, erityisolosuhteissa. Raskaana olevia naisia kannustetaan osallistumaan vain kevyeen tai kohtalaiseen kuppauskäyttöön. Käytä vain flash-kuppausmenetelmää turvotuksen ja ylimääräisten nesteiden siirtämiseen. Vältä vatsan kuppaamista. Kupit voidaan levittää alaselkään 6. raskauskuukauteen asti.

UKK #4 - Kuinka kauan kuppien tulisi pysyä iholla?

Kuppeja pidetään yhtäjaksoisesti iholla 3-5 minuuttia. Ensimmäistä kertaa hoidettaessa kannattaa aloittaa vain 30 -60 sekunnista kerrallaan kuullostellen ihon reagoimista hoitoon. Kuppien pito iholla yli 5 minuutin ajan yhtäjaksoisesti ei ole suositeltavaa.

UKK #5 - Mihin kupit kannattaa sijoittaa?

Yleensä kuppeja voidaan käyttää lähes mihin tahansa vartalonosaan, mihin kuppi saadaan kiinnitettyä. Kuppia ei kuitenkaan saa koskaan käyttää intiimialueella tai millään alueella, joka aiheuttaa epämiellyttävän tunteen. Paras hoitotulos saadaan suuremmilla lihaskerroksisilla alueilla, kuten reidet, selkä ja pakarat.

Luonnollisesti kuppeja ei voi käyttää nenän tai suun päällä eikä kaulavaltimoiden tai muiden suurten pinnallisten verisuonien kohdalla. Älä aseta kuppeja myöskään suonikohjujen tai pullistuneiden välilevyjen päälle. Älä käytä kuppeja akuutin ihosairauden (psoriaasiksen, ekseeman tai ruusufinnin, nokkosihottuman, herpesin, vyöruusun, kohonneiden rasvapattien, finnien, syylien tai ihosyövän) päällä.

UKK #6 – Milloin kuivakuppausta ei tulisi käyttää hoitona

HUOMAUTUS: Älä kuppaa tyhjää vatsaa tai paaston aikana. Älä kuppaa, jos käytät verenohennuslääkkeitä, sinulla on ollut sydänsairaus tai diabetes. Vältä kuppaushoitoa, jos olet energisesti uupunut (matala verenpaine, vanhukset, lapset jne.).

UKK #7 - Kuinka kuppeja huolletaan?

Rockpods tuotesarja (pl. Rockpods vibe moottoriosa) voidaan pestä lämpimässä saippuavedessä. Pyyhi kupit alkoholipyyhkeillä tai muulla desinfioivalla aineella. Jotkin hieronnassa käytettävät väliaineet saattavat haurastuttaa kuppeja, joten pese kupit aina joka hoitokerran välissä.

HUOMAUTUS: Älä keitä tai mikroaaltouunita kuppeja. Silikonikupit eivät ole astianpesukoneen kestäviä.


LÄÄKETIETEELLINEN VASTUUVAPAUSLAUSEKE

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tiedotus- ja koulutustarkoituksiin, eikä sitä ole tarkoitettu diagnosoimaan, hoitamaan, parantamaan tai ehkäisemään mitään sairautta tai sairautta. Annettujen tietojen tarkoituksena ei ole antaa lääketieteellistä neuvontaa tai korvata tällaista lääketieteen ammattilaisen tai lääkärin antamaa neuvontaa tai hoitoa. Ota yhteys lääkäriisi tai pätevään terveydenhuollon ammattilaiseen, jos sinulla on terveyteen liittyviä kysymyksiä. Rocktape Suomi tai tämän sisällön julkaisija ei ota vastuuta mahdollisista terveysvaikutuksista,
61 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page