top of page
fmt_kurssibanneri.jpg

FMT KOULUTUKSET

Sinustako RockTape PRO?

Osallistu koulutuksiimme!

 

RockTape tarjoaa Suomessa FMT eli Fascial Movement Techniques-koulutusta eri kohderyhmille:

 

  • terveydenhuollon ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneet kliinisistä menetelmistä ja liikunnallisesta kuntouttamisesta, kuten fysioterapeutit, hierojat, osteopaatit jne.

  • eri urheilulajien valmentajille ja urheilijoille, joita kiinnostaa suorituskyvyn lisääminen sekä lääkkeetön vammojen hoito.

 

FMT Basic (perus)kurssisisältö

1. Teippauksen historiaa, vaikutukset / hyödyt 2. Kipu, decompressio, proprioception 3. Kinesioteipin ominaisuudet 4. Akuutit vammat – nestedynamiikka- edeema 5. Akuutit /subakuutit teippaukset - kiputeippaus 6. Funktionaaliset teippaukset– proprioception – asentokontrolli-teippaus

 

FMT Advanced (syventävä)kurssisisältö

1. Movement Science 2. Faskian anatomiaa 3. Liiketestit 4. Fascialinjojen teippaus 5. Raskaudenajan teippaus

6. Tweak Taping. Kurssilla tehdään liiketestejä, opitaan arvioimaan liikettä ja korjataan ongelmakohtia teippauksen avulla.

Järjestämme myös räätälöityjä kursseja, joiden kesto  ja sisältö voidaan hioa  kohderyhmän tarpeita vastaavaksi.  Kysy mahdollisuudesta järjestää räätälöity kurssi sinunkin toimipisteessäsi. Sopiva kurssitettavien määrä tässä tapauksessa on  n 10-20 henkeä.
Ota yhteyttä rocktape@ltec.fi ja sovitaan yksityiskohdat tarkemmin! 

 

KOULUTUKSIEMME PERUSPERIAATTEET:

 

1. Tutkimus – Edustamme vain kliinisesti tutkittuja teippaustapoja. On todistettu, että kinesioteippi edistää verenkiertoa ja lymfaattista virtausta. Tätä käytetään perustana lähes kaikille teippauksille.

 

2. Avoin lähde ”Open Source” - Kursseillamme opetetaan ja keskustellaan monenlaisista teippaustavoista.

 

3. Tarkkailu – Uskomme, että jos käytät aikaa tarkkailuun miten eri ihmiset liikkuvat, näet asioita joihin voi vaikuttaa parantavasti.

    Opetamme sinulle kuinka käyttää näköäsi ja aivojasi yhtä paljon kuin opetamme sinua käyttämään käsiäsi teippaukseen.

 

4. Viitekehys – emme voi opettaa sinulle kaikkea joten sen sijaan tarjoamme sinulle koulutuksen avulla raamit ja annamme tilaa

    omille määritelmille ja käsittelylle. Tämä viitekehys ohjaa sinua havainnoissasi ja hoitosuunnitelmassa jotta saisit tehokkaampia tuloksia.

Fascial Movement Techniques (FMT)

"TEIPATAAN LIIKETTÄ, EI LIHAKSIA."


Mikään universumissa ei ole paikallaan pysyvää. Kaikki liikkuu. Kaikki on dynaamista. Ihmiskeho ei ole poikkeus.

Liikkuminen on avain kaikkeen paranemiseen huolimatta siitä onko potilaasi raskaana tai ollut auto-onnettomuudessa.


On muutoksen aika – vallankumouksellisen muutoksen aika. FMT (Fascial Movement Techniques) tarjoaa perustelut faktalle, että olemme tehneet tässä asiassa jotain väärin viimeisen 100 vuoden ajan. FMT antaa uuden tavan ajatella akuutin ja kroonisen tilan hoitoa. Se integroi parhaat hoitotavat kinesioteippaukseen jotta potilaan kuntoutuminen olisi paras mahdollinen.


Fascial Movement Techniques (FMT) on uusi tapa ajatella ihmiskehosta. Se perustuu ilmiselvään joskin laajasti huomiotta jätettyyn konseptiin ketjumaisesti toimivasta lihaksistosta. Puhutaan ”pitkittäismuotoisesta anatomiasta” ja ”liikekaavasta”. Yksinkertaisesti FMT keskittyy kehon liike-integraatioon lihassupistusten kautta. Aivot yhdistyvät kehon katkeamattomaan fascia-verkostoon ja ihostimulaation kautta suorituskyky ja kuntoutuminen tehostuu.

 

bottom of page