top of page

IASTM-työkalut

Haluatko oppia kuinka voit hyödyntää instrumenttiavusteista pehmytkudosmobilisaatiota (IASTM) omien asiakkaidesi hoidossa? RockTapella on tarjota siihen uusimpiin faskiatutkimuksiin perustuva koulutus, sekä kohtuuhintaiset työkalut.  RockTapen työkalujen käyttö pohjautuu IASTM-tekniikkaan ja siitä pidemmälle vietyyn konseptiin, jossa pehmytkudoksen käsittely perustuu pääosin neurologisiin vaikutuksiin mekaanisen sijaan. 

Työkalut ovat kovaa materiaalia, mutta tekniikat ovat useimmiten pehmeitä, jottta saadaan aikaiseksi paras hoitotulos. 

 

FMT Blades -kurssit

Kurssilla opitaan kuinka työkalua hyödyntäen ihoa voidaan skannata ja huomata erilaisia kireyksiä ja poikkeamia, joita kehossa on. Työkalujen käyttöön on useita eri tekniikoita ja ne käydään kurssilla läpi. Eri tekniikoilla on erilaisia fyysisiä vaikutuksia, mutta erityisesti neurologisia vaikutuksia. Kurssilla arvioidaan millaisiin ongelmiin työkalua ja tekniikoita kannattaa hyödyntää, sekä miten yhdistää sen käyttö muihin hoitomenetelmiin (kuten kinesioteippaukseen). 

Kurssi soveltuu lisäkoulutukseksi fysioterapeuteille, osteopaateille, kiropraktikoille, naprapaateille ja hierojille, sekä muille terveydenhuollon ammattilaisille ja alaa opiskeleville.

Blades-työkalut

Laadukkaasta metalliseoksesta valmistetut työkalut ovat muotoilultaan ergonomisia ja käsiä säästäviä. Työkaluissa on useampia käyttöpintoja, joilla voidaan hoitaa kehon eri osia. 

Työkalua voidaan hyödyntää ihmisten lisäksi myös hevosilla. RockTape Suomi järjestää FMT Equine -kursseja, jossa syventävällä kurssilla päästään kokeilemaan työkalun käyttöä ja sen tuomia vaikutuksia hevoselle. 

RockBlade 2.0 työkalusetti sisältää kaksi työkalua - klinikka- ja matkatyökalun. Molemmat ovat ruostumatonta terästä, mutta matkatyökalu on pienempi ja kevyempi. Klinikkatyökalu on monipuolinen ja helppokäyttöinen. Sen muotoilun takia, siitä voi pitää kiinni kuudella eri tavalla. Erillisenä tuotteena saa myös RockBlade Mullet Compositen - joka on kevyempi, muovinen versio matkatyökalusta. 

FMT Mohawk -työkalut

Mohawkilla pystyt käsittelemään kipuun, liikkuvuuteen ja neurologiseen toimintaan liittyviä ongelmia. Se sopii kokonsa ja painonsa puolesta jokaisen käteen. Monipuolisen käyttömahdollisuuden takaa työkalun lisäosat - silikonihiha ja muovinen polykarbonaattiharja. Näiden avulla Mohawkin käsittelymenetelmät laajenevat entisestään.

 

Työkalulla on kahdeksan käsittelypintaa, joista jokainen kulma on uniikki. Se on myös yksi syy tämän työkalun monikäyttöisyyteen. 

Silikonihihan avulla pystyt "kerimään" ihoa. Tämä efekti mahdollistaa kosketuksen ihon pintakerrokseen, ihon ja kudoksen välillä. Muovikampa taas on tarkoitettu ihon neurologiseen stimulointiin. Sitä voidaan käyttää mm. vähentämään paikallista kipua, parantamaan asentoaisia, sekä vähentämään lymfaattisten nesteiden kerääntymistä ja siitä johtuvaa turvotusta. 

 

bottom of page